Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

  • Lär av historien - det omöjliga är möjligt

    [2017-02-14] Visst kan vi lära av historien. Det var forskarna Helene Lööw, Arne Jarrick och Christer Mattsson överens om under Historiedagen. Frågan är vad. - Historien återupprepar sig aldrig. Om det är något den lär oss är det att det omöjliga alltid är möjligt, säger Helene Lööw.

  • Nya vägar till lärande med virtuella laboratorier och kalkylerade utsläpp

    [2017-01-25] Genom att använda digital teknologi i skolans miljöundervisning blir komplexa analyser och observationer åtkomliga på nya sätt. Samtidigt är de digitala redskapen långt ifrån självinstruerande. Samspelet med läraren är därför viktigt. Det visar en avhandling vid Göteborgs universitet.

  • Angående en överklass med bildningsproblem och sviktande respekt för lärare

    [2017-01-24] Mikael Holmqvist, professor i företagsekonomi vid Stockholms universitet, har gjort en omfattande fältstudie av rikemansförorten Djursholm som presenterats i boken "Djursholm - Sveriges ledarsamhälle". Onsdag 1 februari ger han en föreläsning på temat "Karisma istället för kunskap? Om pedagogiken i Sveriges ledarsamhälle Djursholm" på Pedagogen, inbjuden av forskargruppen Barn, ungdom, kultur och lärande vid institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande.

Fler nyheter

SNABBVAL IPKL

Kontaktinformation

Institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande

Box 300, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Pedagogen B, Läroverksgatan 15

Telefon:
031-786 0000 (vx)

Fax:
031-786 2391

Sidansvarig: Malin Behnke|Sidan uppdaterades: 2010-06-29
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?