• Kritiskt öga på skolans digitalisering i fokus på konferens

[2017-06-16] Göteborgs universitet bjuder den 19 juni in skolledare, lärare och forskare till en kritisk diskussion om skolans digitalisering - en utveckling som kännetecknats av både en stark övertro på den digitala teknikens betydelse för lärandet och av stora vinster för inblandade IT-företag. - Det är viktigt att vi visar det verkliga kunskapsläget vad gäller IT i skola och utbildningssammanhang utan att kommersiella intressen är inblandade, säger professor Jonas Linderoth, en av de medverkande Göteborgsforskarna.

• Fortsatt stark utveckling i Göteborgsregionens övningsförskoleområden

[2017-06-14] Runt 400 lokala lärarutbildare, förskolechefer, koordinatorer och VFU-kurslärare fyllde Smyrnakyrkan i mitten av juni när Förskollärarutbildningen vid Göteborgs universitet bjöd in till samverkansdag inom ramen för den femåriga nationella försöksverksamheten med övningsförskoleområden, ÖFSO.

• Sommarskola för nyanlända - Pedagogen först ut

[2017-06-13] Utbildningsvetenskapliga fakulteten var först ut att ta emot sommarskolan för nyanlända som pågår hela veckan.