Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Anne Algers

Universitetslektor

Anne Algers
Universitetslektor
Akademisk grad: Doktor,
anne.algers@gu.se
031-786 5833
0766-185833

Postadress: Box 300, 40530 Göteborg
Besöksadress: Läroverksgatan 15 , 41120 Göteborg


Institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande (Mer information)
Box 300
405 30 Göteborg
Fax: 031-786 2391

Besöksadress: Läroverksgatan 15 , 405 30 Göteborg

Om Anne Algers

 
Anne Algers är universitetslektor i högskolepedagogik på PIL och Institutionen för Pedagogik, Kommunikation och Lärande (IPKL).

Anne har sedan 1994 arbetat med pedagogisk utveckling och IT-baserat lärande inom det högskolepedagogiska fältet, som universitetslärare, utbildningsledare, programstudierektor, pedagogisk sakkunnig och pedagogisk konsult.

Anne kommer från Institutionen för Livsmedelsvetenskap vid Sveriges lantbruksuniversitet, där hon bl.a. har arbetat med problembaserat lärande (PBL), verksamhetsförlagd utbildning (VFU), IT-baserad lärande och öppna lärresurser (OER) inom ämnena livsmedel och djurvälfärd.

Hon disputerade 2015 vid institutionen för tillämpad IT vid Göteborgs Universitet med en avhandling, som behandlade öppet lärande inom högre utbildning. Hennes forskning handlar om att organisera den högre utbildningen och i synnerhet hur den högre utbildningen som en kunskapsorganisation kan agera för en hållbar utveckling inom områdena livsmedelsproduktionen och djurvälfärd, både på lokal och global nivå.

Kunskapsintresset är att skapa en delningskultur bland lärare, studenter och samhälle inom högre utbildning.

Anne är, tillsammans med Matthias Kaiser vid Bergens Universitet, redaktör för en ny vetenskaplig tidskrift med titeln Food Ethics (Springer förlag). Anne tillhör forskningsmiljön Lärande, interaktion och medierad kommunikation i det moderna samhället (LinCS) och även forskargruppen Lärande i en digitaliserad region (DigitaL), som är en samverkan mellan GU och HV.

Senaste publikationer

Involving the general public in creation and sharing of knowledge about food
Anne Algers
CAB Reviews: Perspectives in Agriculture, Veterinary Science, Nutrition and Natural Resources, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2017
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Work-based learning through negotiated projects - exploring learning at the boundary
Anne Algers, Berner Lindström, Lars Svensson
Higher Education, Skills and Work-Based Learning, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2016
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Food ethics: a Wide Field in Need of Dialogue
matthias kaiser, Anne Algers
Food Ethics, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2016
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Peer Reviewing of OER in a Contested Domain – an Activity Theoretical Analysis
Anne Algers, Magnus Ljung
Journal of Interactive Online Learning, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2015
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Animal welfare at slaughter – A social learning process
Anne Algers, Charlotte Berg
Hubrecht, R. & Ostovic, M. (Eds.) Proceedings of HSA International Symposium – Recent Advances II, Zagreb, Croatia, 16-17 July, 2015., Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet) 2015
Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet)

Teachers’ perceived value, motivations for and adoption of open educational resources in animal and food sciences.
Anne Algers, A. Silva-Fletcher
International Journal: Emerging Technologies in Learning, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2015
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Peer review of OER is not comprehensive- power and passion call for other solutions
Anne Algers, Magnus Ljung
Teixeira, A.M. & Szucs, A. (Eds.) Proceedings of Eighth EDEN Research Workshop - Challenges for Research into Open & Distance Learning Oxford, United Kingdom, 27-28 October, 2014., Paper i proceeding 2014
Paper i proceeding

The development of a new methodology for knowledge sharing in the interface between university and society — An example from the meat sector
Anne Algers, A. Silva-Fletcher, N. Gregory, M. Hunt
Meat Science, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2013
Artikel i vetenskaplig tidskrift

A New Format for Learning about Farm Animal Welfare
Anne Algers, Berner Lindström, EA Pajor
Journal of Agricultural and Environmental Ethics, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2011
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Visar 1 - 10 av 14

2017

Involving the general public in creation and sharing of knowledge about food
Anne Algers
CAB Reviews: Perspectives in Agriculture, Veterinary Science, Nutrition and Natural Resources, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2017
Artikel i vetenskaplig tidskrift

2016

Work-based learning through negotiated projects - exploring learning at the boundary
Anne Algers, Berner Lindström, Lars Svensson
Higher Education, Skills and Work-Based Learning, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2016
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Food ethics: a Wide Field in Need of Dialogue
matthias kaiser, Anne Algers
Food Ethics, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2016
Artikel i vetenskaplig tidskrift

2015

Peer Reviewing of OER in a Contested Domain – an Activity Theoretical Analysis
Anne Algers, Magnus Ljung
Journal of Interactive Online Learning, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2015
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Animal welfare at slaughter – A social learning process
Anne Algers, Charlotte Berg
Hubrecht, R. & Ostovic, M. (Eds.) Proceedings of HSA International Symposium – Recent Advances II, Zagreb, Croatia, 16-17 July, 2015., Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet) 2015
Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet)

Teachers’ perceived value, motivations for and adoption of open educational resources in animal and food sciences.
Anne Algers, A. Silva-Fletcher
International Journal: Emerging Technologies in Learning, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2015
Artikel i vetenskaplig tidskrift

2014

Peer review of OER is not comprehensive- power and passion call for other solutions
Anne Algers, Magnus Ljung
Teixeira, A.M. & Szucs, A. (Eds.) Proceedings of Eighth EDEN Research Workshop - Challenges for Research into Open & Distance Learning Oxford, United Kingdom, 27-28 October, 2014., Paper i proceeding 2014
Paper i proceeding

2013

The development of a new methodology for knowledge sharing in the interface between university and society — An example from the meat sector
Anne Algers, A. Silva-Fletcher, N. Gregory, M. Hunt
Meat Science, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2013
Artikel i vetenskaplig tidskrift

2011

A New Format for Learning about Farm Animal Welfare
Anne Algers, Berner Lindström, EA Pajor
Journal of Agricultural and Environmental Ethics, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2011
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Visar 1 - 10 av 14

Sidansvarig: Malin Behnke|Sidan uppdaterades: 2015-09-04
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?