• Undersöker exit-processer bland unga nynazister

[2018-10-04] Fyra frågor till Thomas Johansson, professor vid institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande, som får 3,8 mnkr från Forte, Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd, för projektet Att rekryteras, att tillhöra och att lämna - Exit-processer bland unga nynazister.

• Svensk förskolepraxis lockar

[2018-10-02] I slutet av september var den första av flera grupper skolansvariga från Amersfoort i Nederländerna på plats på Pedagogen för en tredagarskurs på temat lek, lärande och ledarskap. Det svenska forskningskunnandet om hur lek och lärande förenas i förskolan är det som lockar.

• Förskollärarprogrammet för redan yrkesverksamma återupptas

[2018-09-26] Det stora behovet av förskollärare i Göteborgsregionen gör att Göteborgs universitet till vårterminen nu återupptar antagningen till Förskollärarprogrammet för dem som redan har yrkeserfarenhet.