• Skolans digitalisering i fokus på konferens

[2019-05-21] Den kostnadsfria konferensen #PopUpDig19 ges för tredje året i rad och har i år digital kompetens- och verksamhetsutveckling som tema. Temat knyter an till högaktuella frågor om skolans pågående digitalisering, som lärares digitala kompetens och det förändringsarbete för verksamheten som det innebär.

• Nya professorer installerade

[2019-05-14] Årets professorsinstallation avhölls 10 maj. Under högtidliga former på Göteborgs konserthus installerades universitetets nya professorer, bland dem fyra professorer vid Utbildningsvetenskapliga fakulteten.

• Nationell konferens med fokus på lärarprofession dokumenterad

[2019-05-07] Göteborgs universitet stod som värd för den tredje nationella konferensen i pedagogiskt arbete, en konferens som nu finns digitalt dokumenterad i rapportform.