• Ny lärarutbildningsguide på Studera.nu

[2019-02-18] Ny lärarutbildningsguide ska ge en överblick över de olika vägar som leder till läraryrket.

• Övertro på förskolebarns förmåga att själva ta till sig vetenskapligt innehåll

[2019-02-12] I förskolan behandlas ofta vetenskapligt innehåll med hjälp av bilder, modeller eller lek vilket ger barnen möjligheter att uppleva, upptäcka, uttrycka och lära med hela kroppen och alla sinnen. Men ofta görs detta utan att barnen får någon förklaring som kopplar ihop aktiviteten med det innehåll som står i fokus. Det visar forskning från Göteborgs universitet och Högskolan i Borås.

• Förskollärarprogrammet hållbarhetsmärkt för framtida generationer

[2019-01-25] Göteborgs universitet arbetar systematiskt med hållbarhetsfrågor i utbildningen. Nu garanteras även Förskollärarprogrammets studenter en utbildning som bidrar till kunskap om hållbar utveckling och handlingskompetens för att kunna agera utifrån detta.