• Forskare ska undersöka lärares digitala kompetens

[2020-03-16] Ett nytt forskningsprojekt finansierat av Vetenskapsrådet ska undersöka vilken professionell digital kompetens lärare i förskoleklassen behöver för att kunna stödja elevernas utveckling av digitala förmågor. Delar av projektet kommer att ske i samarbete med lärare.

• Arbetsmiljö avgörande för gruppindelning på förskolan

[2020-03-02] Mindre grupper i förskolan bidrar till barns lärande och utveckling. Men förskolans organisation, arbetsmiljö och den arbetsplatskultur som utvecklas är avgörande för att förskollärare ska dela in barnen i mindre grupper. Det visar en avhandling vid Göteborgs universitet.

• Kropps- och könsideal styr bruk av illegala dopningspreparat

[2020-01-27] Trots väl kända risker är dopning fortfarande relativt utbrett. För att förstå drivkrafterna bakom användning av dopningspreparat har forskare vid Göteborgs universitet och Linnéuniversitetet genomfört intervjuer av brukare och etnografiska studier i gym- och fitnesskulturer.