• Medborgarforskare utvecklar expertis om galaxbilder

[2018-06-26] Två forskare vid Göteborgs universitet har undersökt stora datamängder i ett medborgarforskningsprojekt som handlar om att klassificera galaxer. - Vi ser hur intresserade volontärer har utvecklat expertis som vi forskare inte har räknat med, säger Dick Kasperowski, docent i vetenskapsteori och en av de ansvariga för studien.

• Ungas digitala kompetens i fokus på konferens

[2018-06-18] Vad innebär egentligen digital kompetens och digitalt medborgarskap och vad bör det innebära? Detta är några av de frågor som behandlas på konferensen #PopUpDig18 vid Göteborgs universitet 19 juni.

• Lärande och bildning i fokus i ny bok

[2018-06-08] I den nyutkomna antologin "Lärande och bildning. Hundra år i Göteborg" medverkar bland andra ett antal både tidigare och nuvarande anställda vid Utbildningsvetenskapliga fakulteten. Den hundraåriga historia de är med och tecknar visar bland annat hur synen på bildning förändrats, där ett motsatsförhållande skapats mellan humaniora/samhällsvetenskap och naturvetenskap liksom mellan teoretisk och praktisk kunskap.