• 80 mnkr till forskarskolor inom utbildningsvetenskap

[2019-11-13] Två forskarskolor vid Utbildningsvetenskapliga fakulteten får 40 mnkr vardera enligt dagens bidragsbeslut från Vetenskapsrådet.

• Stort intresse när Forskning pågår! genomfördes

[2019-11-12] Runt 200 lärare, skolledare och verksamhetsutvecklare uppdaterade sig inom det senaste inom Utbildningsvetenskapliga fakultetens forskning när Forskning pågår! för femte året i rad genomfördes på Pedagogen.

• Belyser en förändrad syn på skolvåld

[2019-11-04] Fyra frågor till Johannes Lunneblad, professor vid institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande, och redaktör för den nyutkomna boken "Policing Schools: School Violence and the Juridification of Youth".