Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Barns mediala lekar

Seminarium

Öppet seminarium inom ramen för Kollegiet för didaktik och barns lärande.

Medier är idag en självklar och betydelsefull del av barns liv vilket är viktigt att belysa för förståelsen av barndom av idag. Trots det betraktas barns lek många gånger som ett särskilt orosområde i relation till barns medieanvändning, och den ¿riktiga¿ leken befaras försvinna. Istället för att se dessa två som motpoler, ligger fokus här på vad barn gör med de medier de har omkring sig. Med utgångspunkt i min forskning synliggörs hur medier både blir resurser i, och formar, barns aktiviteter, lekar och uttryck och hur gränserna mellan det virtuella och verkliga, mellan analogt och digitalt många gånger flyter samman. Vidare diskuteras barnsyn, tankar och idéer om vad barndomen bör inrymma, och vuxnas många gånger normativa föreställningar om vad som är lämplig och passande kultur för barn.

Föreläsare: Ylva Ågren, lektor i barn- och ungdomsvetenskap, institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande, Göteborgs universitet

Datum: 2018-09-11

Tid: 15:00 - 16:00

Kategorier: Barn- och ungdomsvetenskap

Arrangör: Kollegiet för didaktik och barns lärande, IPKL

Plats: Pedagogen, hus B, Läroverksgatan 15, lokal BE 014

Evenemangslänk: Läs mer om Barns mediala lekar

Kontaktperson: Malin Nilsen

Sidansvarig: IPKL webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2010-07-01
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?