Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Sexualbrott på nätet - hur mår de barn som drabbats?

Seminarium

I takt med att antalet sexualbrott mot barn på nätet ökar krävs mer kunskap kring de barn som drabbas och hur de påverkas av att övergreppen skett online. I denna föreläsning presenteras vår forskning kring vad för internetrelaterade sexualbrott barn utsatts för, samt deras psykiska mående innan, i samband med, och efter övergreppen.

Malin Joleby, doktorand vid Psykologiska institutionen. Malin arbetar i projektet "Barn offer för sexualbrott på nätet, orsaker, skeenden och konsekvenser". Projektet görs i samarbete med Barnafrid vid Linköpings universitet.

Carolina Lunde, docent och universitetslektor vid Psykologiska institutionen. Carolina bedriver forskning om bl.a. unga och sexualitet på nätet, sexuella trakasserier på mellanstadiet, och ungas kroppsuppfattning.

Länk till publikation: https://www.in-mind.org/article/understanding-online-child-sexual-abuse-and-how-to-talk-to-children-about-it

Föreläsare: Malin Joleby och Carolina Lunde, Göteborgs universitet, psykologiska institutionen.

Datum: 2019-10-23

Tid: 15:00 - 16:30

Kategorier: Barn- och ungdomsvetenskap

Arrangör: Kollegiet för kritiska studier av Våld i Skola och Samhälle (KVISS), IPKL

Plats: Pedagogen, hus B, Läroverksgatan 15, plan 1, lokal: B1 135

Evenemangslänk: Läs mer om Sexualbrott på nätet - hur mår de barn som drabbats?

Kontaktperson: Ylva Odenbring

Sidansvarig: IPKL webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2010-07-01
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?