Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Boksläpp: Hot och våld i skolvardagen. Att förstå och hjälpa utsatta elever (OBS ny lokal!)

Seminarium

Hot, våld och trakasserier är frågor som uppmärksammas allt mer och väcker debatt. Men hur ser skolvardagens våld verkligen ut? Hur resonerar ungdomar i skolan om detta? Och vilka åtgärder bör vidtas?

Ylva Odenbring är docent i pedagogik och Thomas Johansson är professor i pedagogik med inriktning mot barn- och ungdomsvetenskap, vid institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande, Göteborgs universitet. Odenbring och Johansson har arbetat gemensamt i en rad projekt kring teman som rör just våld i skolan, utsatthet och skolans strategier för att arbeta med och hantera denna form av fysisk och psykologisk utsatthet. Denna bok är en produkt av ett mångårigt samarbete kring frågor som rör ungdomars utsatthet i skolan.

OBS att föranmälan krävs! Se mer under evenemangslänken nedan.

Föreläsare: Ylva Odenbring och Thomas Johansson, institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande, Göteborgs universitet

Datum: 2019-12-11

Tid: 15:00

Kategorier: Barn- och ungdomsvetenskap

Arrangör: Kollegiet för kritiska studier av Våld i Skola och Samhälle (KVISS) i samarbete med BUKL-kollegiet

Plats: AK2 134, Västra Hamngatan 25

Evenemangslänk: Läs mer om Boksläpp: Hot och våld i skolvardagen. Att förstå och hjälpa utsatta elever (OBS ny lokal!)

Kontaktperson: Ylva Odenbring

Sidansvarig: IPKL webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2010-07-01
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?