Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kommunikation i förskolan: Förskollärares och barnskötares kommunikation med föräldrar i ett digitaliserat medielandskap

Seminarium

Varför vill inte förskolechefen att personalen använder ordet kram i veckobreven? Varför duckar föräldrarna under en tvättlina som löper genom förskolans hall? Och varför befarar personalen att kommunens nya, obligatoriska lärplattform ska försvåra, snarare än underlätta, kommunikationsarbetet?

I min doktorsavhandling i medie- och kommunikationsvetenskap har jag studerat förskollärares och barnskötares kommunikation med föräldrar i ett medielandskap under förändring. Jag talar om ett kommunikationsarbete som ingår i arbetet i förskolor, men som sällan uppmärksammas eller ges tid och resurser. Under min presentation kommer jag att beskriva och diskutera den medierade kommunikationens betydelse för förskolans identitet och legitimitet, liksom för personalens vilja att uppfattas som professionella. Förskolornas kommunikation, menar jag, fungerar som utrymmen för förhandlingar och gränsdragningar, där ansvar förmedlas och normer upprättas. Kommunikationen med vårdnadshavare är därför en fråga om såväl professionalisering som arbetsmiljö och likvärdighet.

Föreläsare: Linn Eckeskog, institutionen för kultur- och medievetenskaper, Umeå universitet

Datum: 2020-02-25

Tid: 15:00 - 16:30

Kategorier: Pedagogik och didaktik, Barn- och ungdomsvetenskap

Arrangör: Kollegiet för didaktik och barns lärande, IPKL

Plats: Pedagogen, hus B, Läroverksgatan 15, lokal: BE 014

Evenemangslänk: Läs mer om Kommunikation i förskolan: Förskollärares och barnskötares kommunikation med föräldrar i ett digitaliserat medielandskap

Kontaktperson: Malin Nilsen

Sidansvarig: IPKL webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2010-07-01
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?