Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Assembling the Camp - exploring institutionalized leisure at a municipal summer camp for disabled children and youth in Sweden

Seminarium

Enligt Världshälsoorganisationen (WHO) framhålls vikten av en meningsfull fritid, självbestämmande och ett aktivt socialt deltagande i civilsamhället som tungt vägande faktor för hälsa och välmående. Samtidigt visar oräkneliga studier att funktionshindrade barn och unga, i kontrast till andra jämnåriga som inte inräknas i denna grupp, mer sällan deltar i sociala fritidsaktiviteter, är mer beroende av andra för att kunna delta och att deltagande minskar med ålder. En insats som ofta tillämpas i Sverige för att främja funktionshindrade barn och ungas möjligheter till fritid och socialt liv är helg- och lovläger i kommunal regi.

Med denna insats som utgångspunkt, utforskar Daniel Gustafsson i sitt avhandlingsarbete "Assembling the Camp - exploring institutionalized leisure at a municipal summer camp for disabled children and youth in Sweden" hur ett kommunalt sommarläger för funktionshindrade barn och unga fungerar som praktik och hur vi utifrån lägerdeltagarnas egna upplevelser kan förstå funktionshindrade barn och ungas liv och fritid.

Presentationen efterföljs av en diskussion kring Daniels presentation och text och senare även mingel. Vill du ta del av texten före seminariet anmäl dig till frida.siekkinen@gu.se.

Föreläsare: Daniel Gustafsson innehar en masterexamen i sociologi från Göteborgs Universitet och är för närvarande doktorand på Institutionen för Tema, TEMA Barn, Linköpings Universitet.

Datum: 2020-03-13

Tid: 14:00 - 16:00

Kategorier: Pedagogik och didaktik, Barn- och ungdomsvetenskap

Arrangör: Kollegiet Barndom, ungdom, kultur och lärande (BUKL), IPKL

Plats: Gegerfeltska Villan, Arkitektgatan 3

Evenemangslänk: Läs mer om Assembling the Camp - exploring institutionalized leisure at a municipal summer camp for disabled children and youth in Sweden

Kontaktperson: Frida Siekkinen

Sidansvarig: IPKL webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2010-07-01
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?