Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Act Sustainable på Pedagogen

  [2019-10-16] 4-9 november avlöper Act Sustainable vid Göteborgs universitet. Utbildningsvetenskapliga fakulteten tar stafettpinnen torsdag 7 november då kortföreläsningar på tema Hållbarhet erbjuds.

 • Nationell studievägledarkonferens på Pedagogen

  [2019-10-15] Ett ögonblick Charlotte Baagøe, Kerstin Jaktén och Anja Ryne, studievägledare inom Göteborgs universitets lärarutbildning och några av dem som håller i programmet för en nationell nätverkskonferens för studievägledare inom lärarutbildning, en konferens som hålls på Pedagogen 17-18 oktober.

 • Obalanser i lärares digitala arbete?

  [2019-10-01] Hallå där Annika Bergviken Rensfeldt, docent vid institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande, IPKL, som sedan några månader leder forskningsprojektet "Lärares digitala arbete - i balans mellan krav och stöd?", ett projekt som nyligen fick 4,8 mnkr i stöd från Forte under en treårsperiod.

 • Ny bok om förortsmobilisering

  [2019-09-18] Hallå där Johan Söderman, professor i barn- och ungdomsvetenskap vid institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande, som bland annat ihop med kollegan Ove Sernhede är författare till den nyutkomna boken "När betongen rätar sin rygg. Ortenrörelsen och folkbildningens renässans" som diskuteras på ett seminarium på Pedagogen torsdag 26 september.

 • I gränssnittet mellan livsmedelsvetenskap och öppna lärresurser

  [2019-08-27] Utbildningsvetenskapliga fakulteten har antagit Anne Algers, verksam vid institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande, som docent i pedagogik.

 • Järvaveckan 2019: Hot, våld och trakasserier i skolan

  [2019-06-19] Ett av Järvaveckans över 100 seminarier handlade om att hot, våld och trakasserier i skolan blir allt vanligare. Ylva Odenbring, docent vid institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande, var en av talarna.

 • Göteborgsregionens övningsförskoleområden permanentas

  [2019-06-18] Det femåriga projektet med övningsförskoleområden i Göteborg med kranskommuner får en fortsättning. Det framgick vid en större samverkanskonferens vid Göteborgs universitet i mitten av juni med 500 VFU-handledare, förskolechefer, VFU-samordnare och VFU-kurslärare.

 • Komplext diskutera betyg i betygssamtal

  [2019-05-29] Att föra en dialog kring bedömning anses vara en viktig del av ett studentcentrerat arbete inom högre utbildning. Detta anses också innebära en potential för djupgående förhandling om vad som är lämpliga förväntningar på studenters arbete. Men en aktuell avhandling vid Göteborgs universitet visar att dessa samtal om bedömning för med sig egna problem.

 • Skolans digitalisering tema på konferens

  [2019-05-21] Den kostnadsfria konferensen #PopUpDig19 ges för tredje året i rad och har i år digital kompetens- och verksamhetsutveckling som tema. Temat knyter an till högaktuella frågor om skolans pågående digitalisering, som lärares digitala kompetens och det förändringsarbete för verksamheten som det innebär.

 • Nya professorer installerade

  [2019-05-14] Årets professorsinstallation avhölls 10 maj. Under högtidliga former på Göteborgs konserthus installerades universitetets nya professorer, bland dem fyra professorer vid Utbildningsvetenskapliga fakulteten.

Fler nyheter

Sidansvarig: IPKL webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2017-06-21
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?