Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • I gränssnittet mellan livsmedelsvetenskap och öppna lärresurser

  [2019-08-27] Utbildningsvetenskapliga fakulteten har antagit Anne Algers, verksam vid institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande, som docent i pedagogik.

 • Järvaveckan 2019: Hot, våld och trakasserier i skolan

  [2019-06-19] Ett av Järvaveckans över 100 seminarier handlade om att hot, våld och trakasserier i skolan blir allt vanligare. Ylva Odenbring, docent vid institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande, var en av talarna.

 • Göteborgsregionens övningsförskoleområden permanentas

  [2019-06-18] Det femåriga projektet med övningsförskoleområden i Göteborg med kranskommuner får en fortsättning. Det framgick vid en större samverkanskonferens vid Göteborgs universitet i mitten av juni med 500 VFU-handledare, förskolechefer, VFU-samordnare och VFU-kurslärare.

 • Komplext diskutera betyg i betygssamtal

  [2019-05-29] Att föra en dialog kring bedömning anses vara en viktig del av ett studentcentrerat arbete inom högre utbildning. Detta anses också innebära en potential för djupgående förhandling om vad som är lämpliga förväntningar på studenters arbete. Men en aktuell avhandling vid Göteborgs universitet visar att dessa samtal om bedömning för med sig egna problem.

 • Skolans digitalisering tema på konferens

  [2019-05-21] Den kostnadsfria konferensen #PopUpDig19 ges för tredje året i rad och har i år digital kompetens- och verksamhetsutveckling som tema. Temat knyter an till högaktuella frågor om skolans pågående digitalisering, som lärares digitala kompetens och det förändringsarbete för verksamheten som det innebär.

 • Nya professorer installerade

  [2019-05-14] Årets professorsinstallation avhölls 10 maj. Under högtidliga former på Göteborgs konserthus installerades universitetets nya professorer, bland dem fyra professorer vid Utbildningsvetenskapliga fakulteten.

 • Nationell konferens med fokus på lärarprofession dokumenterad

  [2019-05-07] Göteborgs universitet stod som värd för den tredje nationella konferensen i pedagogiskt arbete, en konferens som nu finns digitalt dokumenterad i rapportform.

 • Med kritiskt perspektiv på digitalisering av utbildning

  [2019-04-25] Utbildningsvetenskapliga fakulteten har antagit Annika Bergviken Rensfeldt, verksam vid institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande, som docent i pedagogik.

 • Två IPKL-avhandlingar bland de tio mest lästa under 2018

  [2019-04-18] På Skolporten.se placerar sig två avhandlingar skrivna av doktorander på IPKL bland de tio mest lästa pedagogiska avhandlingarna under 2018. Det är Malin Nilsens "Barns och lärares aktiviteter med datorplattor och appar i förskolan" på plats nummer tre och Christer Mattssons "Extremisten i klassrummet. Perspektiv på skolans förväntade ansvar att förhindra framtida terrorism" på plats nummer tio.

 • Hög kvalitet på förskollärar- och grundlärarutbildningen i Göteborg

  [2019-04-16] Göteborgs universitet får betyget hög kvalitet för sina utvärderade lärarprogram i den utvärdering som Universitetskanslerämbetet, UKÄ, tillkännager idag, 16 april.

Fler nyheter

Sidansvarig: IPKL webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2017-06-21
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?