• Med ögat på nätbaserat, digitalt och mobilt språklärande

[2019-12-18] Utbildningsvetenskapliga fakulteten har antagit Linda Bradley, verksam vid institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande, som docent i pedagogik.

• Undersöker hur IT samverkar med kunskap och lärande

[2019-12-12] Tre frågor till Annika Lantz-Andersson, ny professor i pedagogik vid institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande.

• Elevers röster lyfts fram i bok om hot och våld i skolan

[2019-12-09] Hot, våld och trakasserier i skolan uppmärksammas allt oftare och väcker debatt. Mer sällan kommer dock eleverna själva till tals. I en nyutkommen bok skriven av forskare vid Göteborgs universitet vittnar eleverna om hur våld och kränkningar finns i deras vardag. De uttrycker även vad de anser krävs för att skapa en trygg och säker skola.

• Insamlade patientdata ställer nya krav på sjuksköterskor

[2019-11-27] Att kunna använda patientdata är en väsentlig aspekt av sjuksköterskors arbete inom den kroniska vården. Införandet av ny teknik och nya verktyg för att samla in patientdata ställer dock nya krav på sjuksköterskorna i deras arbete. Det visar en aktuell avhandling vid Göteborgs universitet.

• 80 mnkr till forskarskolor inom utbildningsvetenskap

[2019-11-13] Två forskarskolor vid Utbildningsvetenskapliga fakulteten får 40 mnkr vardera enligt dagens bidragsbeslut från Vetenskapsrådet.

• Stort intresse när Forskning pågår! genomfördes

[2019-11-12] Runt 200 lärare, skolledare och verksamhetsutvecklare uppdaterade sig inom det senaste inom Utbildningsvetenskapliga fakultetens forskning när Forskning pågår! för femte året i rad genomfördes på Pedagogen.

• Belyser en förändrad syn på skolvåld

[2019-11-04] Fyra frågor till Johannes Lunneblad, professor vid institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande, och redaktör för den nyutkomna boken "Policing Schools: School Violence and the Juridification of Youth".

• 10 mnkr från VR till forskningsprojekt inom utbildningsvetenskap

[2019-10-31] Två forskningsprojekt vid Göteborgs universitet får dela på 10,5 mnkr i 2019 års utdelning från Vetenskapsrådet inom utbildningsvetenskap.

• Återkoppling på återkoppling centralt för studenters lärande

[2019-10-30] Återkoppling, eller feedback, är ett centralt inslag i högre utbildning och betraktas som en nödvändig förutsättning för studenternas lärande och utveckling. En aktuell avhandling vid Göteborgs universitet visar hur avgörande instruktörens roll är för att återkopplingen ska fungera och för att rikta studenternas uppmärksamhet rätt.

• Act Sustainable på Pedagogen

[2019-10-16] 4-9 november avlöper Act Sustainable vid Göteborgs universitet. Utbildningsvetenskapliga fakulteten tar stafettpinnen torsdag 7 november då kortföreläsningar på tema Hållbarhet erbjuds.