Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

I gränssnittet mellan livsmedelsvetenskap och öppna lärresurser

Nyhet: 2019-08-27

Utbildningsvetenskapliga fakulteten har antagit Anne Algers, verksam vid institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande, som docent i pedagogik.

Bild på Anne Algers.Anne Algers disputerade i tillämpad IT med inriktning mot utbildningsvetenskap vid Göteborgs universitet 2015, med avhandlingen Open learning in Life Sciences. I den tvärvetenskapliga avhandlingen förde hon samman områdena öppen utbildning, öppna lärresurser och akademisk verksamhet inom livsmedelsvetenskap.

Efter disputationen har Anne Algers fortsatt att forska med fokus på frågor om öppen utbildning i kontroversiella frågor – som hållbar utveckling och social rättvisa, samt migration och mobilt lärande – frågor som involverar etiska ställningstaganden i gränslandet mellan akademi och samhälle.

Hon har i hög grad bidragit till den vetenskapliga diskussionen inom områdena ”food science” och djurhållning, inte minst genom att initiera starten av tidskriften Food Ethics hos Springer förlag. Hon har även bland annat skapat det öppna webbaserade utbildningsmaterialet DISA ‐ Djurvälfärd i samband med slakt och avlivning.

För mer information kontakta Anne Algers, epost: anne.algers@gu.se, tel: 031-786 5833.

Foto: Olof Siverbo

AV:

Artikeln publicerades först på: uf.gu.se

Sidansvarig: IPKL webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2010-06-17
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?