SVT-dokumentär startar om 70-talets daghemsdebatt

Nyhet: 2018-04-24

På 70-talet retade Anna Wahlgren gallfeber på kvinnorörelsen genom sitt motstånd mot daghem. Hon blev också en älskad ikon med sina konkreta - och kontroversiella - råd om hur föräldrar ska hantera sina barn. I de två avsnitten av SVT:s ”Hela Sveriges mamma” är även professor Ingrid Pramling Samuelsson en av dem som intervjuas om den då stormiga daghemsdebatten.

Angående att Anna Wahlgren – självlärd på området – från och med då hamnar i ideliga konflikterna med experterna, säger Ingrid Pramling Samuelsson:
– Mitt perspektiv är ju från förskolan, hennes är från familjen, och från sin familj, och sina egna erfarenheter. Jag tycker att det ju är som när våra studenter kommer till utbildningen så har de med sig sina erfarenheter från sina familjer. Och för att bli en professionell förskollärare så måste man ju kunna sätta sin egen barndom, sina egna upplevelser, inom parentes.

Del 1 sänds i SVT1 tisdag 24 april 2018 kl. 21.00
Båda avsnitten kan redan nu ses i SVT Play: https://www.svtplay.se/hela-sveriges-mamma

Sidansvarig: IPKL webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2010-06-17