Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Forskningsdatabaser

LinCS-lab

Forskningsmiljön LinCS (Lärande, interaktion och medierad kommunikation i det moderna samhället) erbjuder inom LinCS-Lab resurser för insamling, lagring och analys av insamlade forskningsmaterial inom olika LinCS projekt.

Det övergripande målet med LinCS-Lab är att bygga upp en infrastruktur för arbete med videodata inom utbildningsvetenskaplig forskning, bland annat med avseende på lagring, arkivering, delning, analys och återanvändning. En viktig del av labbets verksamhet är skapandet av en korpus med videodata tillgänglig för utbildningsvetenskaplig forskning. Förutom video består denna korpus av annan typ av dokumentation och metadata, såsom projektbeskrivningar, innehållsbeskrivningar, transkriptioner och index. Vi utvecklar också en teknisk infrastruktur som kan stödja nuvarande och framtida forskningsprojekt samt en specificering av nödvändiga riktlinjer, regler och rutiner – något som i dag är av ytterst vikt för alla som använder sig av video i sin forskning.

Läs mer om LinCS-Lab (eng) »

 

Sidansvarig: IPKL webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2016-12-27
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?