Aktuellt

Välkomna till de öppna seminarierna i kollegiet Barndom, Ungdom, Kultur och Lärande (BUKL) ht 19!

Vi har ett spännande program med aktuell forskning som forskare vid institutionen för pedagogik kommunikation och lärande (IPKL) medverkar i, och med flera boksläpp under 2019!

Program hösten 2019

19 september, kl 15-17, Gegerfeltska villan

Boken Normkritisk pedagogik presenteras och diskuteras. Redaktör Lotta Björkman, verksam vid Södertörns högskola, och några av bokens författare, däribland Lena Sotevik från IPKL medverkar.

26 september kl 15-17, lokal: BE 015

Seminarium och diskussion utifrån boken 'När betongen rätar sin rygg'. Ortenrörelsen och folkbildningens renässans.

Författarna Ove Sernhede och Johan Söderman, verksamma vid IPKL, inleder med att presentera boken, och därefter diskuterar Hamid Zafar boken. Sista timmen ges utrymme för frågor och synpunkter.

Anordnas tillsammans med Utbildningssociologiska kollegiet

28 november, kl 15-17, Gegerfeltska villan

Live Stretmo, forskare vid IPKL, diskuterar utifrån ett av sina aktuella forskningsprojekt:
Dangerous youngsters or youngsters in danger? Ensamkommande ungdomar i samhällets vård.

11 december, kl 15:00, Gegerfeltska villan

OBS att föranmälan krävs! Mejla ylva.odenbring@gu.se

BOKSLÄPP! Ylva Odenbring och Thomas Johansson, forskare vid IPKL, presenterar boken Hot och våld i skolvardagen. Att förstå och hjälpa utsatta elever

Boken bygger på aktuell forskning av författarna.
Hot, våld och trakasserier är frågor som uppmärksammas allt mer och väcker debatt. Men hur ser skolvardagens våld verkligen ut? Hur resonerar ungdomar i skolan om detta? Och vilka åtgärder bör vidtas?

Anordnas tillsammans med KVISS-kollegiet.

Ingrid Henning Loeb
ingrid.henning-loeb@ped.gu.se