Hållbarhet som ett tema i förskola

Mot bakgrund av en tidigare utvecklad internationell bedömningsskala för hållbarhet i förskolan (OMEP:s bedömningsskala för lärande för hållbar utveckling ) syftar projektet till att, i samverkan med ett antal förskolor, prova skalans funktion som redskap för utveckling av tematiskt arbete med barn från ett till sex år i förskoleverksamheter.

Vidare syftar projektet till att stödja och utveckla verksamma förskollärares kompetenser vad det gäller arbete med hållbarhet i termer av social/kulturell, ekonomisk och ekologisk hållbarhet utifrån ett holistiskt perspektiv.

Medverkande i projektet

Jonna Larsson, universitetslektor
jonna.larsson@ped.gu.se

Ingrid Pramling Samuelsson, professor