Småbarn i grupper i förskoleutbildningen

Detta projekt har som syfte att undersöka hur grupporganisation (modeller) för yngre barn i förskolan ser ut i Danmark, Island, Norge och Sverige. Med utgångspunkt i kunskap om detta ska det sedan utvecklas ett studieprogram (en kurs) som kan implementeras på Grund- eller Mastersutbildning. Ett nätverk kring dessa frågor ska också utvecklas.

Publikationer

Alvestad, T., Bergem, H., Eide, B., Johansson, J-E., Os, E., Pálmadóttir, H., Pramling Samuelsson, I. & Winger, N. (2013). Challenges and dilemmas expressed by teachers working in toddler groups in the Nordic countries. Early Child Development and Care. http://dx.doi.org/10.1080/03004430.2013.807607 [333] (GUP 190288)

Medverkande i projektet

Ingrid Pramling Samuelsson, professor