Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Miljö och hållbar utveckling

Handlingsplanen för miljö och hållbar utveckling har fastställts av Rektor med målformuleringarna för kärnverksamheten i enlighet med Vision 2020.

Handlingsplanen och övrig information finns tillgänglig för anställda i Miljöhandboken på Medarbetarportalen: http://medarbetarportalen.gu.se/miljohandbok/Handlingsplaner/ 

Arbete med miljö och hållbar utveckling på IPKL

Institutionernas miljöarbete samordnas genom Utbildningsvetenskapliga fakultetens Miljöberedningsgrupp.

IPKL representeras av Jonna Larsson.

För varje år fastställs en aktivitetslista som mer specifikt visar hur institutionen avser att arbeta med miljö- och hållbar utveckling under året.

Aktivitetslista för IPKL  2019

Klimat-Åskar 2013

2013 års Klimat-Åskar tilldelades institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande, IPKL, för minskning av koldioxidutsläpp från tjänsteresor och energianvändning under 2012.

IPKL har minskat koldioxidutsläpp från resor med 14 procent per anställd och från energianvändningen med 9 procent i jämförelse med 2011. IPKL är därmed den institution vid Göteborgs universitet som minskat utsläppen mest under året.

Årets stora minskningar är ett resultat av ett omfattande energieffektiviserande arbete i samverkan med fastighetsägaren samt förankring av Göteborgs universitetets mötes- och resepolicy och tydligare rutiner vid bokning av resor. (Ur GU:s nyhetsarkiv)

Läs hela artikeln av Marianne Dalbro>>
 

Sidansvarig: IPKL webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2019-03-04
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?