Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Susanne Johansson

Universitetsadjunkt

Susanne Johansson
Universitetsadjunkt
susanne.johansson@ped.gu.se
031-786 2168

Rumsnummer: Pedagogen B Åsikten
Postadress: Box 300, 40530 Göteborg
Besöksadress: Läroverksgatan 15 , 41120 Göteborg


Institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande (Mer information)
Box 300
405 30 Göteborg
Fax: 031-786 2391
Besöksadress: Läroverksgatan 15 , 411 20 Göteborg

Om Susanne Johansson

Undervisningsintressen
Som universitetsadjunkt undervisar jag inom lärarutbildningen och fortbildning för verksamma lärare. Den undervisning som jag främst bedriver handlar om barns tidiga matematiklärande, barns lek och kreativitet och föräldrarsamverkan med förskolan.

Susanne är även doktorand inom forkarskolan ForFa - förskarskola för kommunikation och relationer som grundläggande för barns lärande:

Jag forskar om flerspråkiga barns matematiklärande. Syftet med studien är att studera hur barns meningsskapande i och om matematik sker i en flerspråkig förskola. Lärare och barn följs i en flerspråkig förskola där både enspråkiga och flerspråkiga lärare arbetar tillsammans med barn i syfte att lära om ett matematiskt innehåll. Vilka kritiska villkor uppstår i mötet mellan barn och lärare i barns meningsskapande i matematik? Här blir både det matematiska fenomen och språket betydelsefullt för barns meningsskapande.

Sidansvarig: IPKL webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2015-09-04
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?