Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

#PopUpDig19

Konferens om skolans digitalisering.

2019 års tema: "Digital kompetens- och verksamhetsutveckling"

Konferensen vänder sig till dig inom förskolan och skolan – pedagoger, rektorer, kommunala och nationella skolutvecklingsenheter.

Årets Keynotes är Øystein Gilje, Jonas Linderoth, Anna-Lena Godhe, Mona Lundin och Sylvana Sofkova Hashemi.

Konferens om skolans digitalisering.

DATUM och TID: 2019-06-18, kl 09:00 till 15:10. Registrering från kl 08:30

PLATS: Kjell Härnqvistsalen, Pedagogen hus A, Västra Hamngatan 25.

KOSTNAD: Konferensen är avgiftsfri. Vi bjuder på keynotes, föreläsningar, symposier och interaktiva former som workshops och forum för diskussion.

ANMÄLAN: Sista anmälningsdatum har passerat.

Konferensen är kostnadsfri, men anmälan är bindande efter 2019-06-16. Vid senare eller utebliven avbokning faktureras en avgift om 200 kr. Det går däremot bra att överlåta din plats till någon annan.

Anmäl dig till #PopUpDig19

Tema: Digital kompetens- och verksamhetsutveckling

Årets konferens har tema digital kompetens- och verksamhetsutveckling. Temat knyter an till skolans pågående digitalisering och det förändringsarbete som pågår. Utveckling av digital kompetens och den pedagogiska verksamheten är centrala aspekter av förskolans och skolans digitalisering.

Nytt för i år är att vi från universitetet vill inbjuda till dialog om sätt att samverka med er i skola och förskola. Dels har vi bjudit in olika centra och resurser som stöttar och har spännande verksamheter kring digitalisering som de presenterar. Dels har vi ett inslag med, så kallade, Special Interest Groups (SIG) som är ofta använda grupperingar på konferenser utifrån specifika intresseområden. Under detta inslag bjuder vi in till samtal om olika intressanta digitaliseringsfrågor som vi önskar samverka med er kring framöver. Vilket behov det finns av samverkan och hur vi kan samarbeta är frågor som vi diskuterar under dagen.

Tre keynotes

Under dagen hålls tre keynote-föreläsningar. Den första görs av Anna-Lena Godhe, lektor Malmö universitet samt Mona Lundin och Sylvana Sofkova Hashemi, båda docenter vid Göteborgs universitet. Här diskuteras hur begreppet Lärares digitala kompetens kan definieras och en ny bok från vår forskningsmiljö med just detta begrepp som titel presenteras.

Vår andra keynote är Øystein Gilje, førsteamanuensis vid Universitetet i Oslo och FIKS - Forskning, innovasjon og kompetanseutvikling i skolen. Titeln på hans keynote är Deltagelse og dialog i den digitale skolen och den handlar om hur lärare kan arbeta med djuplärande och dialog som ökar elevers engagemang också med varandra, trots att varje elev ofta arbetar individuellt och vid sin egen skärm i det digitala klassrummet.

Dagens avslutande keynote gör Jonas Linderoth, professor vid Högskolan i Skövde som föreläser på titeln Digitalisering på lärares villkor – Berättelsen om den trojanska musen, den röda drottningens lopp och IT-mannen som inte ville vara med. Jonas skrev 2016 boken Lärarens återkomst: Från förvirring till upprättelse där en viktig del handlar om bakgrunden till och förståelse för skolans digitalisering.

Följ oss på Twitter: #PopUpDig19
Följ vår Facebookgrupp: PopUpDig

Om PopUpDig

Möt oss som forskar om skolans digitalisering, lärande och IT vid Göteborgs universitet. Vi arbetar utifrån forskningsbaserade perspektiv och kunskaper om lärandets digitalisering. Vi finns på tre olika institutioner vid universitetet, Pedagogik och kommunikation, Pedagogik och didaktisk profession och Tillämpad IT och går under namnet Göteborgsgruppen. Konferensen bekostas av Linnécentrat Lärande, interaktion och medierad kommunikation i det moderna samhället (LinCS) http://www.lincs.gu.se

Sidansvarig: Birgitta Roos Haraldsson|Sidan uppdaterades: 2019-06-05
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?