Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Samverkansprojekt och uppdragsforskning

På institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande (IPKL) kan vi erbjuda olika samverkansmöjligheter som utvecklings- eller forskningsuppdrag inom ett för er prioriterat område. Innehållet i dessa samverkansuppdrag rör sig inom våra utbildnings- och forskningsområden kring barn- och ungdomsvetenskap samt pedagogik och lärande kopplat till IT.

På IPKL arbetar drygt 140 personer med bred kompetens inom både utbildning och forskning. En stor del av personalen har egen erfarenhet av att arbeta i verksamheter som förskola, skola, fritidshem och vuxenutbildning.

Från ett första möte till undertecknat avtal

Efter ett första möte där vi diskuterar vad ni har för behov och vill ha ut av ett samarbete med oss, tar vi fram ett förslag till upplägg för uppdraget. Ett uppdragsavtal formuleras och ska bland annat innehålla:

  • Syftet med uppdraget – vad uppdragsgivaren vill ha ut av samarbetet
  • Medverkande och tidsram för arbetet
  • Finansiering och hur dessa medel ska användas
  • Hur avrapportering ska ske och när
  • Upplägg
     

När båda parter är överens och avtalet undertecknats påbörjas uppdraget.

Exempel på samverkansuppdrag

Forskningsuppdrag

En forskare på IPKL genomför en utvärdering av en mobil förskoleverksamhet. Utvärderingen är tänkt att ligga till grund för kvalitetsutveckling av verksamheten samt för utredning om utökad mobil förskoleverksamhet i Göteborg.

Omfattning: Ca 200 arbetstimmar

Kostnad: Ca 200 000 kr exkl moms

Avrapportering: Avrapportering kan ske på det sätt som uppdragsgivaren och forskaren kommer överens om. Istället för en rapport kan avrapportering enligt en ny modell ske genom att forskaren skriver ett kortare PM med huvudslutsatser från projektet. Utöver PM:et står forskaren även till förfogande för att presentera resultatet på workshops, möten, fortbildningsdagar etc. Antal tillfällen och avgränsad tidsperiod anges i kontraktet.

Samverkansdoktorand

En anställd får möjlighet att kombinera studier och arbete genom delfinansiering av en doktorandtjänst. Arbetsgivaren betalar doktorandens lön och IPKL bekostar utbildningen.

Omfattning: motsvarande fyra års heltidsstudier för doktorsexamen respektive motsvarande två års heltidsstudier för licentiatexamen.

Kostnad: Lönekostnad för doktoranden under utbildningstiden.

Kontakt för uppdrag och samverkan

Birgitta Roos Haraldsson, studierektor
031-786 23 64
e-post

 

Sidansvarig: Birgitta Roos Haraldsson|Sidan uppdaterades: 2019-02-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?