Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Möt Sofia, student på ITLGU!

1. Vilken bakgrund har du från utbildning och/eller arbetsliv?

Precis innan jag påbörjade den internationella mastern läste jag en kandidat i språkteknologi vid Uppsala universitet. Under den sista terminen av programmet (praktik och uppsats) utvecklade jag en pedagogisk ordbehandlare i samarbete med ett svenskt företag. Jag har även extraarbetat med utdelning och uppstart av digitala enheter till elever och pedagoger.

2. Du har en kontakt med ett företag som är verksamt inom IT och lärande-branschen, vad hoppas du den ska ge dig?

Jag har haft kontakt med flera företag inom branschen, dels för att jag gärna vill ha praktik men också för att knyta kontakter. Många företag har återkopplat och tycker att jag har en intressant profil och att jag läser en spännande utbildning. Jag blev faktiskt erbjuden flera praktikplatser, och hoppas att jag får värdefull arbetslivserfarenhet hos företaget jag ska praktisera hos. Ibland har jag lite svårt att veta exakt var min roll kommer att vara i arbetslivet, så det hoppas jag nu att jag och företaget kan lista ut tillsammans!

3. Vad ser du för fördelar med att läsa en internationell master inom IT och lärande?

Alla i min klass kommer från olika länder, och nästan alla har olika arbets-, och utbildningsbakgrund. Det är kul att vi har olika perspektiv och erfarenheter och kan lära oss från varandra!

Sofia, student
Sidansvarig: IPKL webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2018-04-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?