Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Hilda, förstaårsstudent

Hilda, student på ITLGU

Du har ju erfarenhet av att läsa i en internationell studiemiljö sedan tidigare - hur är det att läsa ett internationellt program här i Sverige?

– Det är jätteroligt! Jag upplever att det är lite som att studera utomlands - fast hemma i Sverige. Jag tycker det är fantastiskt att få möta och läsa med studenter från världens alla hörn. Man lär sig mycket av varandra eftersom alla har så olika erfarenheter och bakgrunder - både akademiska och kulturella. Att programmet är internationellt och på engelska var också positivt för mig då jag gärna vill jobba utomlands i framtiden. Jag tror att det blir lättare både för framtida arbetsgivare att förstå mina kompetenser samt för mig själv att överföra de kunskaper jag fått via programmet när det hela tiden har haft ett internationellt fokus.

Som att studera utomlands fast hemma i Sverige

Vad hoppas du kunna arbeta med efter programmet?

– Min förhoppning är att kunna arbeta med att bättre tillgängliggöra utbildning för människor i utsatta områden eller situationer. Jag har en Bachelor of International Development och jag skulle vilja kombinera den med allt jag lär mig på det här programmet. Teknologin utvecklas och förbättras konstant och jag tror att vi kan nå långt när vi kombinerar educational technology med humanitärt arbete.

Sidansvarig: IPKL webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2020-02-14
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?