Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Barn- och ungdomsvetenskap, masterprogram

OBS att programmet är under omarbetning och kommer troligen att ges på helfart fr o m HT 2019. Mer information om detta kommer att publiceras här inför ansökningsperioden 15 mars-15 april 2019!

 

Arbetar du inom förskola, fritidsverksamhet, skola eller inom kultur- och socialpedagogiska barn- och ungdomsverksamheter? Är du intresserad av att få fördjupa dig inom forskning med anknytning till sådana verksamheter? Vill du tillägna dig avancerad vetenskaplig och systematisk kompetens? Då kan detta program passa dig.

Masterprogrammet i barn- och ungdomsvetenskap omfattar 120 hp och målet med programstudierna är att du ska få avancerade vetenskapliga kunskaper och en tvärvetenskaplig kompetens där både pedagogiskt-didaktiska och social- och kulturvetenskapliga kunskapsområden ingår. Barns och ungdomars uppväxtvillkor och identitet, informellt och formellt lärande, pedagogisk forskning och globaliseringsfrågor är något av det du möter i kurserna.

Du som väljer att studera på vårt masterprogram i barn- och ungdomsvetenskap möter en intressant och utmanande utbildning i en stark forskningsmiljö. Här finns väletablerade forskningsgrupper och lärare knuta till områden som Early Childhood Education (ECE) och Barndom, ungdom, kultur och lärande (BUKL).

Sidansvarig: IPKL webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2018-10-31
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?